U bent hier

@dertjes onder het gras

Het is normaal en helemaal ingeburgerd in onze maatschappij, onze jonge kinderen zijn frequent-gebruikers van de computer. Ze hebben een laptop, een smart-phone of een tablet, het zijn virtuozen in het bespelen van die toestellen en ze zijn helemaal vertrouwd met het internet en de sociale media.
Maar zijn wij ons wel bewust van de potentiele gevaren die hiermee gepaard gaan? Pesten op school wordt gewoon verder gezet via de sociale media (cyberpesten, cyberstalking), foto’s of filmpjes blijven levenslang op het web staan, kinderen kunnen bestellingen plaatsen en de ouders draaien dan op voor de kosten, pedofielen en criminelen proberen uw kinderen te contacteren, enz.

Onze spreekster, Lieze Van Orshaegen heeft een thesis gemaakt aangaande deze problematiek, wat ondermeer heeft geleid tot een lessenpakket op maat van van scholen. Tijdens deze interactieve voordracht worden verschillende begrippen uitgelegd, leer je cyberpest situaties te herkennen en hoe ermee om te gaan. Tevens maak je kennis met uiteenlopende tools en voorzorgsmaatregelen.

Start: 
donderdag, 29 januari, 2015 - 19:30
Locatie: 
'Nieuwe zaal' OLV Fatima school Gijmel
Kostprijs: 

Gratis!

Inschrijven: 

Inschrijven online via de link hieronder.