U bent hier

Sssst, hij spreekt!

Beste lezer,

Waarschijnlijk ben je al net zo verbaasd als ik dat het eerste kwartaal van 2016 al is gepasseerd. De enige positieve kant is dat we stilaan weer mogen uitkijken naar wat zomerse temperaturen. Hopelijk kan je je goede voornemens nog steeds waarmaken, net zoals wij met onze Gilde.

We hebben er ondertussen al een “gesmaakt” ledenfeest opzitten.  De derde editie van onze jaarlijkse benefietactie “soep aan de schoolpoort” is ook al achter de rug. Met de vrije giften voor een tas soep en een kleine bijdrage uit de clubkas konden we een bedrag van 400€ overhandigen aan mevr Van de Gaer.

Zij gebruikt deze som ondermeer als financieel ruggesteuntje om ook minder begoede kinderen te laten deelnamen aan uitstappen. Dit initiatief werd ook opgepikt door de locale pers en kreeg ondermeer een mooi artikel in rondom.

Maar we moeten ook vooruit kijken.

Vanavond zelfs gaan we met een select groepje onder leiding van een kok een 8-tal lekkere desserts klaarmaken en volledig verorberen. De inschrijvingen zijn afgesloten en dus een gemiste kans voor diegen die er niet tijdig bij waren.

Op 30 april organiseren we de zoveelste keer een wijnproefavond. Dit jaar doen we beroep op wijnhuis Ugovino die ons 11 wijnen laat proeven uit de beste wijnregio’s van Italië: Toscane en Piëdmonte. Het is wel tegen de regels van het degusteren maar we zouden de Gilde niet zijn als we niet zorgden voor een knabbeltje tussendoor en dit alles natuurlijk aan een zeer democratische prijs. Schrijf je zeker tijdig in, meer details vind je hier op de website.

Tenslotte vestig ik nog graag jullie aandacht op onze bierwandeling op zondag 5 juni, een gezamenlijk initiatief van de ‘t Alternatief, Landelijke Gilde Langdorp en Wolfsdonk. Tijdens de wandeling van 10 km zorgen we voor 3 tussenstops waar er telkens 2 lokale bieren worden gedegusteerd. De minder getrainde deelnemers kunnen opteren voor een afstand van 5 km, weliswaar met maar 4 proevers.

Ondertussen werk ik verder aan de organisatie van een paar andere evenementen onder het moto “variatie en vernieuwing”. Aan jullie om door deelname te laten blijken dat het wordt geapprecieerd, maar tegen dat het zover is maak ik nog wel eens een nieuwsbrief aan.

 

Vriendelijke groeten en tot weldra op een van onze talrijke belevingsmomenten.

 

Wim