U bent hier

ssst, hij spreekt

We zijn ondertussen al een eindje gevorderd in 2015 maar toch wens ik iedereen nog een bijzonder voorspoedig en vreugdevol 2015 jaar toe.

Uiteraard is het de bedoeling dat de Landelijke Gilde hier een steentje in bijdraagt. Net als vorig jaar doen we inspanningen om ons aanbod van activiteiten niet alleen uit te breiden maar tevens verder te diversifiëren.

Onze activiteiten zijn in de eerste plaats bestemd als ontmoetingsplaats voor mensen. Echter, niet iedereen heeft dezelfde interesses dus is het maar normale gang van zaken dat wij als socio-culturele vereniging onze activiteiten zoveel mogelijk variëren. Zoniet komt er verstarring en houdt de reden van bestaan op, ten bewijze de neergang van een paar verwante verenigingen in onze omgeving.

Ondanks beweringen dat het typisch Vlaamse verenigingsleven aan het afkalven is slagen wij er nog steeds in om steeds meer mensen te bekoren. Ons ledenaantal blijft de laatste jaren steeds verder toenemen. Momenteel tellen we 160 gezinnen tot onze leden, en die moet je verdienen.

Een kijkje naar de nakende activiteiten om de vernoemde diversificatie te duiden.

Op donderdag 29 januari hebben we een spreekster uitgenodigd die zich heeft verdiept in een problematiek van deze tijd dat al vaak het nieuws heeft gehaald. Het gebruik en vooral misbruik van sociale media dat vooral kinderen treft. Gezien het belang van dit onderwerp nemen wij de volledige kosten op ons en mag iedereen deze voordracht gratis bijwonen. In samenwerking met de scholen te Langdorp en Gijmel worden alle ouders uitgenodigd via een flyer die met de kinderen wordt meegegeven. Een interessant initiatief dat ook onze naambekendheid moet opkrikken, vooral naar de jonge gezinnen toe. 

Woensdag 11 februari beleven we de tweede jaargang van “soep op de stoep” waarbij wij tientallen liters vers bereide soep aanbieden aan de schoolpoort en hierbij aandacht vragen voor de vaak ongekende armoede in onze eigen streek. Het integrale opgehaalde bedrag wordt geschonken aan de directie om kinderen van onze gemeenten die het minder breed hebben wat te kunnen ondersteunen.  

Op zaterdag 14 februari organiseren wij ons zoveelste ledenfeest waarbij alle leden, en ook niet-leden, aan een democratische prijs van een volledige maaltijd kunnen genieten. DJ Jeroen zorgt voor de muzikale omkadering en streeft naar beweging op de dansvloer. Nog meer dan de andere activiteiten leent deze er zich vooral toe om bij te praten met kennissen of nieuwe mensen te leren kennen. Aarzel ook niet om een bestuurslid aan te spreken, meestal duidelijk herkenbaar door hun oranje poloshirt. Wel een abrubte wijziging van het concept want voortaan wordt voor de maaltijd beroep gedaan op een traiteur. Toch een opluchting voor de bestuursleden en hun partners die tot vorig jaar telkens 2 volledige dagen besteedden, weliswaar onder de deskundige leiding van Etienne, om de leden culinair te kunnen verwennen.

Vrijdag 20 februari gooien we het weer over een andere boeg en organiseren we een initiatie kruisboogschieten. We begeven ons hiervoor naar een schuttersclub te Wilsele die ons onder begeleiding van enkele instructeurs laat proeven van deze eeuwenoude en ambachtelijke sporttak. Dit dus in navolging van vorig jaar toen we met een select groepje op een staande wip met een klassieke handboog tekeer mochten gaan.

Dus de eerste 2 maanden tellen we al 4 activiteiten van compleet verschillend allooi.

Het is aan ons als bestuur om steeds de vinger aan de pols te houden en zelf voldoende initiatieven te nemen om tot zulks een gevarieerd aanbod te komen.

We doen echter ook een oproep naar de leden om zelf nog ideeën aan te brengen. Werk zelf iets praktisch uit of werk eraan mee, tesamen met andere geïnteresseerde (bestuursleden). Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere vragen of suggesties.

Nogmaals een spetterend 2015 toegewenst en tot weldra, op één van onze vele boeiende activiteiten.

Ik van mijn kant beloof om via dit kanaal regelmatig te berichten omtrent de werking van onze vereniging of andere relevante materies.

 

Groeten

Wim